Vindur betekent wind. Deze IJslandse naam omvat het nieuwe productmerk van Weiss Klimatechnik: net zoals de wind het unieke klimaat van IJsland heeft gevormd sinds het begin van de tijd, zorgen de producten en oplossingen van Vindur voor optimale klimaatomstandigheden in de meest uiteenlopende toepassingen. Vindur® staat voor een constant klimaat, hygiënisch schone lucht en efficiënte koeling.

Interview with Dirk van Manen, Managing Director for Sales and Service

Weiss Klimatechnik GmbH

Waarom heb je een nieuw productmerk voor airconditioning gecreëerd?
Simpelweg omdat we een wind van verandering door de markt wilden blazen. Met Vindur® hebben we een overkoepelende term gecreëerd waaronder we de diverse producten, oplossingen en diensten van Weiss Klimatechnik kunnen combineren. Vindur® consolideert het unieke karakter van onze oplossingen.

Dat helpt ons om het aan anderen te presenteren en is ook intern een groot voordeel. Vindur® creëert de duidelijkheid en eenheid die we nodig hebben om ons als competente, diverse en ervaren partner in de markt te profileren.

Welke voordelen biedt Vindur® aan onze klanten?
Met het productmerk Vindur® geven we onze klanten vooral meer duidelijkheid. Vanaf nu is het duidelijk dat alles met het label Vindur® de gecombineerde kennis en collectieve ervaring van Weiss Klimatechnik bevat. Bovendien maken we met Vindur® duidelijk dat we efficiënt werken, synergiën gebruiken en samenwerken. Hierdoor kunnen we ook oplossingen die we eerder hebben ontwikkeld gebruiken in een andere toepassingen. Dat scheelt ontwikkelkosten en -tijd en verbetert ook het resultaat, waar onze klanten op hun beurt weer van profiteren.

Welke gebieden combineert Vindur®?
Kortom, Vindur® combineert ons volledige aanbod aan airconditioningdiensten. Het omvat onze oplossingen voor cleanrooms, meetkamers en ruimtes met een hoge warmtelast. Voor hygiënische klimaatoplossingen, zoals operatiekamerplafonds, ventilatiesystemen voor ziekenhuizen en ook onze IT-klimaatoplossingen voor datacenters zullen uiteraard steeds belangrijker worden. Verder is de dienstverlening bij Vindur® van groot belang; van planning tot onderhoud bevinden we ons in een uitstekende positie.


Cleanroom, meetruimte en procesklimaat

Alles is onder controle met Vindur®!

Vindur®-oplossingen voor cleanrooms, meetkamers en ruimtes met een hoge warmtelast zijn maatwerk en ontworpen in overeenstemming met de normen. In laboratoria, tijdens ontwikkeling, productie en ook kwaliteitsborging zorgen ze ervoor dat te allen tijde op betrouwbare wijze aan de noodzakelijke klimaatomstandigheden wordt voldaan. Dat beschermt mensen tegen gezondheidsrisico's en voorkomt besmetting van producten en processen.


Hygiënische airconditioningoplossingen

Vindur® zorgt voor hygiënisch schone lucht!

Goede hygiëne en schone lucht zijn nauw met elkaar verbonden. Daarom is airconditioning in ziekenhuizen, operatiekamers en andere risicovolle ruimtes enorm belangrijk. Vindur® hygiënische airconditioningoplossingen genereren en onderhouden schone lucht: veilig en efficiënt. Dat beschermt de gezondheid van de patiënten en het ziekenhuispersoneel, bijvoorbeeld tegen multiresistente kiemen, micro-organismen en schimmels.


IT-airconditioningoplossingen

Blijf koel met Vindur®

Serverruimtes en datacenters genereren grote hoeveelheden restwarmte. Om het snel en efficiënt af te voeren, zijn krachtige en voldoende gedimensioneerde airconditioningsystemen vereist. De compacte en zeer efficiënte Vindur® IT-airconditioningoplossingen worden individueel ontworpen en geplaatst volgens de behoeften van de klant. Ze werken uiterst betrouwbaar en geheel redundant.


360 graden service

Vindur® staat altijd voor je klaar!

24 uur per dag en 365 dagen per jaar: De Vindur® 360 graden service is altijd bereikbaar in heel Nederland. Geschoolde servicemedewerkers kunnen binnen de kortste keren ter plaatse zijn, competente service bieden en uitval tijden verminderen gedurende de totale levensduur van een airconditioningoplossing. Vanaf de eerste installatie, onderhoud, wijziging en reparatie staat ons serviceteam voor u klaar.Contact formulierDo you have questions, requests or suggestions on our products and solutions? Simply get in touch with us. We would be happy to help you!