Thermische behandeling van kunststoffen

Verkrijg gemakkelijk reproduceerbare resultaten

undefined

Thermische behandeling kunststof?


Een expert vertelt je graag meer over thermische behandeling van kunststoffen!

Vraag een expert:

Interview met Reiner Wiesehöfer, Hoofd van de afdeling Warmtetechniek

Waarom ondergaan kunststoffen een thermische behandeling?
Tegenwoordig worden steeds meer producten gemaakt van een of meerdere soorten plastic. Tegelijkertijd worden klanten steeds veeleisender in termen van gewenste eigenschappen, uniformiteit en levensduur van producten. Onze warmtetechniek stelt fabrikanten in staat om altijd exact dezelfde verwerkings- en productieomstandigheden te creëren, om op betrouwbare wijze een constante productkwaliteit te bereiken.

Voor welke proces wordt warmtetechnologie gebruikt?
Het toepassingsgebied van onze industriële ovens is vrijwel onbeperkt. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt voor het zg crosslinking van elastomeren en het temperen of uitharden van siliconenelastomeren. Ze worden ook gebruikt om kunststoffen te verhitten om hun vormgevende of thermo hardende eigenschappen te verbeteren. Andere toepassingsgebieden zijn het drogen en uitharden van coatings of vezelcomposieten, het sinteren van PTFE en de polymerisatie van contactlenzen en plastic lenzen.

Wat zijn de huidige ontwikkelingstrends?
De e-mobiliteitssector is voor ons een steeds belangrijker zakelijk segment. Onze ovens worden gebruikt voor het verlijmen van statorpacks voor elektromotoren. Ook de sector medische technologie is veelbelovend. Onze ovens worden gebruikt voor het vervaardigen van implantaten, prothesen en stents, maar ook voor het coaten van medische apparatuur. We bedienen ook verschillende klanten in de automobiel- en luchtvaartsector, evenals in de elektronica- en farmaceutische industrie.

Industriële thermische- of warmtetechnologie

Eenvoudig reproduceerbare omstandigheden

Het bedrijf is een toonaangevende wereldwijde specialist in industriële warmtetechnologie en een partner voor veel bedrijven in de kunststofindustrie. Onze proces geoptimaliseerde industriële ovens zijn ontworpen voor industrieel gebruik. Dankzij een bijzonder homogene temperatuurverdeling en op elk moment reproduceerbare condities, zorgen ze voor constante procesomstandigheden en daarmee voor een constante productkwaliteit met dezelfde fysische eigenschappen.

Standaard heteluchtovens

Veelzijdig, betrouwbaar, beproefd en getest

Onze oven oplossingen worden doorgaans gebruikt als kamerovens voor het temperen van siliconenelastomeren. Afhankelijk van de vereisten kunnen deze worden uitgerust met een grotere toevoer van verse lucht, een gelaste lekdichte uitvoering of een laadklep voor gemakkelijk laden en lossen. Kleinere producten en bulkmaterialen kunnen worden getemperd in een roterende trommel.

Efficiënte magnetron ovens

Uniform, zuinig, snel

Naast standaard heteluchtovens bieden wij microgolfovens voor industriële verwarmings- en droogprocessen. Deze zorgen voor een bijzonder hoge gelijkmatigheid van het magnetron veld en een verminderde energiebehoefte met minimale verwarmings- en afkoeltijden. De warmte wordt zonder verlies overgedragen en dringt diep in het product door.

Veelzijdige infrarood ovens

Flexibel, efficiënt, snel

Onze infrarood (IR) oplossingen zijn geschikt voor een breed scala aan industriële productie stappen. Ze warmen snel, gelijkmatig en energiezuinig op en kunnen indien nodig worden gecombineerd met warmte of worden gebruikt in een mobiele droogoven. Wij bieden op maat gemaakte infrarood ovens, infrarood modules en infrarood stralers.

Batchproces

Met flexibele systemen

Wij ontwikkelen en produceren hoogwaardige ovens, die in het basismodel goed zijn uitgerust, voor batchprocessen. Deze zorgen voor een kleine ecologische voetafdruk en kunnen worden uitgerust met laden, intrekbare trolleys of roterende vaten, afhankelijk van het product en de vereisten.

Continue productie

Eenvoudige, economische productie

Onze transport- of doorloopovens zijn betrouwbare bouwstenen voor zeer efficiënte continue productielijnen. Ze kunnen flexibel worden samengesteld uit standaardmodules of op maat worden ontworpen en geconstrueerd. De luchtstroom kan horizontaal, verticaal of dubbelzijdig zijn. In het transportsysteem zijn diverse varianten mogelijk.

Talrijke speciale oplossingen

Explosiebeveiliging, brandbeveiliging, cleanroom

Als tijdens het proces brandbare of explosieve splijtingsproducten (peroxiden boven 80 ° C en siloxanen boven 150 ° C) vrijkomen, bieden we onze klanten veilige oplossing. Dit geldt ook voor hygiënische cleanroom ontwerpen tot klasse ISO 7, die bijvoorbeeld worden gebruikt in de medische en voedingsmiddelenindustrie (FDA, BfR) of als RGA, Rest Gas Analyse,  ovens.