Onderwijsinstellingen

Optimale infectiebescherming door gelaagde ventilatie

Omdat virussen zoals het Corona-virus zich voornamelijk verspreiden via aerosolen in de lucht, is er een bijzonder hoog besmettingsgevaar in gesloten ruimtes. weisstechnik heeft daarom de eerste decentrale gelaagde ventilatie-unit ontwikkeld voor ruimtes waarin mensen verblijven, om daar een optimale bescherming tegen infectie te bieden. Met 100% verse lucht zorgt de gelaagde ventilatiemethode voor een zeer efficiënte infectiebescherming en vermindert ook de CO2-vervuiling aanzienlijk.

Het principe van gelaagde ventilatie

Het verdringingsprincipe in door mensen bezette ruimtes

Bij gelaagde ventilatie wordt de toevoerlucht met lage snelheid de ruimte ingeblazen. Door de mensen in de kamer warmt de omgevingslucht op en stroomt naar boven vanwege het convectie principe, waardoor aërosolen en verontreinigende stoffen naar boven worden gedragen. Dit principe wordt al lang met succes in de industrie toegepast om stof en deeltjes te verminderen.

 

Een decentrale gelaagde ventilatie-unit voor ruimten waar zich meerdere mensen bevinden, zoals klaslokalen en vergaderruimten, gebruikt het natuurlijke convectie principe om de aerosolen te verwijderen. Met 100% verse lucht zorgt de gelaagde ventilatiemethode voor een zeer efficiënte infectiecontrole zonder dat de ademlucht naar de anderen wordt verplaatst en vermindert de CO2-vervuiling.Hoe werkt Vindur LayVent?

Learn more in our Video

De virale belasting in het klaslokaal aanzienlijk verminderen en zo face-to-face onderwijs veiliger maken: Dit werkt door de innovatieve Vindur® LayVent ventilatie-unit die werkt met het in de industrie beproefde gelaagde ventilatie principe en die permanent de lucht in het klaslokaal ververst door frisse lucht. Aërosolen, ziekteverwekkers en CO2 worden bijna volledig verwijderd zonder cross-drifting - voor meer veiligheid in de klas.

Speel video

Vindur LayVent

Vernieuwend. Betrouwbaar. Efficiënt.

Met de innovatieve gelaagde ventilatie-unit van Weiss Klimatechnik realiseert u veilig de hygiënische vereisten voor ruimtes waar meerdere mensen verblijven. De toevoer van niet-verontreinigde verse lucht via de grond ondersteunt de natuurlijke thermiek en voorkomt de vorming van turbulentie - waardoor vervuilde kamerlucht niet meer van boven naar beneden wordt teruggevoerd. De natuurlijke vorming van de frisse luchtlaag via de vloer zorgt voor een flexibele luchttoevoer naar behoefte.

Vindur LayVent zorgt voor een optimale luchthygiëne en biedt een aanzienlijk betere bescherming tegen infectie dan conventionele luchtreinigers en andere type lucht inblaassystemen. CE-gecertificeerd en conform VDI 6022 – iets waar u op kunt vertrouwen.

 

De voordelen op een rij:

• Optimale infectiepreventie door gelaagde ventilatie (40 keer veiliger dan gemengde ventilatie*)

• Laagste CO2-concentratie door 100% verse lucht

• Hoogste energie-efficiëntie door warmteterugwinning

• Intelligente, zelfgestuurde bediening


*In verband met het gebied van zittende personen in een kamer.


Ventilatie op scholen

Hoog tijd voor meer schone lucht.

In onze kennismaatschappij is onderwijs cruciaal voor individuele kansen in het leven. In tijden van een pandemie moet het beschermen van scholen daarom een ​​topprioriteit zijn. Face-to-face onderwijs is essentieel voor de ontwikkeling van onze kinderen. Om dit te bereiken is een optimale luchthygiëne met de hoogst mogelijke bescherming tegen infectie belangrijker dan ooit. Met tientallen jaren ervaring in ziekenhuis- en cleanroom-airconditioning werken we er hard aan om dit te bereiken.

 

weisstechnik heeft nu de eerste decentrale gelaagde ventilatie-unit ontwikkeld voor ruimten waarin mensen aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld klaslokalen en vergaderruimten. Vindur LayVent gebruikt het natuurlijke thermisch drijfvermogen om aerosolen te verwijderen. Met 100% verse lucht zorgt de gelaagde ventilatiemethode voor een zeer efficiënte infectiebescherming zonder dat de ademlucht naar de buren wordt verplaatst, en wordt de CO2-vervuiling verminderd. Een intelligent regelsysteem past de luchthoeveelheid naar behoefte energie-geoptimaliseerd aan het aantal personen in de ruimte aan – extra ventilatie is dus niet meer nodig. Een zucht van verlichting!