Weiss Technik Nederland

Of u nu een fijne mechanica- of semiconductor fabrikant, een apotheek of een gespecialiseerd laboratorium bent, Weiss Technik biedt u een complete service op het gebied van advies, ontwerp, fabricage en installatie van cleanrooms. Onze deskundige kennis is van onschatbare waarde, zoals bijvoorbeeld bij het navigeren door de talrijke wettelijke voorschriften en richtlijnen. Ook helpen we u te voldoen aan de strengste kwaliteitseisen voor de installatie van cleanrooms.


Onze oplossing

We kunnen een op maat gemaakt pakket leveren van complete cleanrooms en componenten tot speciale oplossingen, waaronder de integratie van cleanroom kasten, werkbanken en isolatoren.

We bewaken het hele project van de planningsfase tot en met de dagelijkse praktijk. Het is een complete turn-key oplossing!


Onze cleanroom oplossingen voldoen aan deze normen en richtlijnen:

undefined

 

 • EU GMP Richtlijn
 • DIN EN ISO 14644: cleanroom en bijbehorende cleanroom gebieden
 • VDI 2083: cleanroom technologie

undefined

 

 • DIN 1946: lucht technologie
 • DIN EN 13779: ventilatie van niet-woongebouwen
 • DIN 12980: veiligheidskasten voor cytostatica
 • VDI 6022: lucht kwaliteit

Cleanroom service: we zijn er wanneer u ons nodig heeft

Weiss Technik Nederland maakt deel uit van een zeer gerespecteerde wereldwijde organisatie die uw activiteiten kan ondersteunen met uitgebreide after-sales services. Het betekent dat uw cleanroom activiteiten betrouwbaar en met ongekende precisie blijven werken. Onze dienstverlening reikt zelfs tot het aanbieden van tal van kwalificatie- en trainingscursussen om de dagelijkse werkprocedures te vereenvoudigen. Hier is een korte lijst van wat er beschikbaar is:


 Wat heeft uw cleanroom nodig?

 • Cleanroom- en laboratoriumspecialisten
 • Ondersteuning van het goedkeuringsproces
 • Montage en inbedrijfstelling
 • Acceptatietesten in cleanrooms
 • Uitgebreide ondersteuning na verkoop
 • Prestatie monitoring
 • Onderhoud en reparatie
 • Zwakke punten analyse van bestaande units
 • Inspecties, metingen en kalibraties


 


 

Wat is een cleanroom?

Een cleanroom is een ruimte die ontworpen is voor een zeer hoge luchtzuiverheid. In deze ruimte wordt de lucht continu gezuiverd van stofdeeltjes en eventuele chemische dampen. De verontreinigde stofdeeltjes die in de lucht hangen zorgen anders voor contaminatie. De grens voor deze contaminatie moet volgens de DIN-EN-ISO 14644 norm worden beperkt tot een gespecificeerde hoogte.

Waarom een cleanroom?

Een cleanroom zorgt voor minimale verontreiniging in bijvoorbeeld uw productieproces. De lucht wordt vaak meerdere tientallen keren per uur gefilterd. Wij kunnen een op maat gemaakt pakket leveren die voldoet aan het gewenste niveau en de strenge kwaliteitseisen. De cleanroom wordt bovendien ontworpen op basis van de gewenste klimaatcondities en externe omgevingsfactoren.

Cleanroom condities

Onze cleanrooms blijven in balans dankzij deskundige kennis en onze wereldwijd gerespecteerde organisatie. Om een goed conditie te behouden en externe omgevingsfactoren te minimaliseren houden wij onder andere rekening met de volgende aspecten:

- Temperatuur

- Vochtgehalte

- Druk

- Aantallen deeltjes

- Vuil productie

- Aantal mensen

- CO2-gehalte

- Eventueel AMC, Airborn Moleculair Contamination

Cleanroom ontwerp

Weiss Technik Nederland maakt deel uit van een organisatie die wereldwijd erkend wordt in het realiseren van betrouwbare cleanrooms. Het ontwerp wordt compleet afgestemd op uw gebouw en productieproces. Dankzij onze enorme kennis op het gebied van klimaattechniek, warmtetechniek en farmaceutische techniek kunnen wij u ondersteunen tijdens het hele project. Ons team van ervaren specialisten biedt u graag het ultieme advies voor zowel de ontwikkeling als de monitoring van uw cleanroom. Alle installaties van Weiss Technik voldoen aan de gestelde kwaliteits- en ISO-normen. De lucht en omgeving in uw cleanroom dienen natuurlijk zo zuiver mogelijk te zijn tijdens het productieproces.

Als u meer wilt weten over hoe wij u kunnen helpen bij het ontwikkelen van een optimale cleanroom installatie, neem dan contact met ons op en wij verwijzen u door naar ons gespecialiseerd team.

 

Bel 0344-670400 of neem rechtstreeks contact op met Managing Director, Kees Winkel, 06-11333413.