Serverruimte koeling en Datacenter koeling

Hier vindt u de passende producten voor serverruimte koeling en datacenter koelingTest it. Heat it. Cool it.
Serverruimte koeling speelt een steeds belangrijkere rol bij moderne industrieële bedrijven. De voor de snel groeiende digitalisering benodigde computercapaciteit, verbruikt een enorme hoeveelheid energie. Een wezenlijk aandeel van het serververmogen wordt in warmte omgezet die afgevoerd moet worden. Wereldwijd kiezen daarom de koele koppen van veel IT- en telecommunicatiebedrijven voor de innovatieve klimaatkasten en koelinstallaties van weisstechnik®. Met de energiezuinige, krachtige en individuele oplossingen voor het koelen van serverruimten en datacenters, blijft uw computer koel, ook als het er heet aan toe gaat. Schakelt maar in. Door gebruik te maken van datacenter koeling van weisstechnik® hebben de warmte en het buitenklimaat geen invloed op de servers. Hierdoor blijven de servers in optimale staat en worden ze niet aangetast door luchtvochtigheid of buitenlucht.


Waarom serverruimte koeling?

Serverruimte koeling wordt toegepast op diverse plekken. Overal waar data wordt verwerkt is een server namelijk onmisbaar. Wel belangrijk om bij stil te staan is dat een server veel energie verbruikt. Al die energie wordt omgezet in warmte. Staan er meerdere servers in een ruimte? Dan gaat de omgevingstemperatuur al gauw flink omhoog. Je servers mogen uiteraard niet oververhit raken. Om dit te voorkomen kies je voor serverruimte koeling. Wat voor koelsysteem je nodig hebt, hangt natuurlijk af van een aantal factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoeveel servers er opgeslagen zijn in een ruimte en hoe groot de ruimte is. Waar een kantoorpand misschien een aantal kleine serverruimtes heeft, staan in het datacenter de vele servers allemaal dicht op elkaar. Dat doet de temperatuur geen goed. Dankzij jarenlange ervaring weten wij precies hoe we iedere serverruimte kunnen voorzien van het juiste koelsysteem.

Temperatuur reguleren en serverruimte koelen

Serverruimte koeling wordt ook wel IT-airconditioning genoemd. Niet heel gek, want net zoals bij een airco wordt de temperatuur gereguleerd. Hoe de koeling precies in zijn werking gaat, verschilt per koelsysteem. Zo kun je kiezen tussen mechanische koeling, vrije koeling (met buitenlucht) of met water gekoelde warmtewisselaarmodules. Naast verkoelen kunnen sommige serverruimte koelsystemen ook verwarmen om de temperatuur ook ‘s winters op pijl te houden.

Luchtvochtigheid stabiliseren

Een serverruimte koelen heeft niet alleen te maken met warmte. De luchtvochtigheid in uw serverruimte is ook erg belangrijk om in de gaten te houden. Ook hiervoor gebruikt u een koelsysteem. Een koelsysteem zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid wordt gereguleerd en gestabiliseerd. Een serverruimte koelen met veel apparatuur? De lucht wordt vaak extra droog als u veel apparatuur heeft staan. Dit kan schade opleveren aan uw servers en data opslag. Ook een te hoge luchtvochtigheid is niet goed. Weiss Technik heeft de beste oplossingen op het gebied van serverruimte koeling en kijkt altijd naar een individuele oplossing voor uw serverruimtes.

Datacenter koeling van Weiss Technik

Weiss Technik biedt een innovatieve en energiezuinige oplossing voor het koelen van serverruimtes en datacenters. Veel IT-bedrijven kiezen vandaag de dag voor zekerheid en efficiëntie. Met de luchtbehandelingskasten en koelinstallaties van Weiss Technik blijft uw serverruimte koel en uw data veilig.