weisstechnik®

Test it. Heat it. Cool it.

Onze oplossingen worden wereldwijd in onderzoek en ontwikkeling gebruikt bij de productie en kwaliteitsborging van vele producten. Onze experts in 22 bedrijven staan in 15 landen voor u ter beschikking en zorgen voor uw optimale zorg en een hoog niveau van bedrijfszekerheid. De Weiss Technik ondernemingen zijn opgedeeld in twee divisies- de Business Unit Environmental Simulation met de afdelingen Klimaatsimulatie en warmtetechniek- en de Business Unit Air Solution.

Weiss Umwelttechnik
Weiss Umwelttechnik is marktleider en een van de meest innovatieve fabrikanten van klimaatsimulatiesystemen. Met onze testsystemen kunnen diverse omgevingsinvloeden op de hele wereld en zelfs daarbuiten snel worden gesimuleerd. Of het nu gaat om temperatuur-, klimaat-, corrosie-, stof- of een gecombineerde stressproef: Wij hebben de juiste oplossing. Wij leveren systemen in alle soorten en maten, van standaardversies tot klantspecifieke, procesgeïntegreerde systemen voor hoge reproduceerbaarheid en accurate testresultaten.

Vötsch Industrietechnik
Vötsch Industrietechnik, een dochteronderneming van Weiss Umwelttechnik, biedt bovendien een breed assortiment op het gebeid van warmtetechnologie. Met een ervaren teams van ingenieurs en ontwerpers ontwikkelen, plannen en produceren wij hoogwaardige en betrouwbare warmtetechnische systemen voor bijna elke toepassing. Deze omvatten verwarmings-/ droogkasten, cleanroom drogers, hete lucht sterilisatoren, microgolfsystemen en industriële ovens. Het programma varieert van technologisch geavanceerde serie-apparaten tot klantspecifieke oplossingen voor individuele productieprocessen.

Weiss Klimatechnik
Tot de Weiss Technik onderneming behoort ook Weiss Klimatechnik. Deze biedt betrouwbare airconditioning-oplossingen overal waar optimale klimatologische omstandigheden voor mens en machine nodig zijn: bij industriële productieprocessen, in ziekenhuizen, mobiele operatietenten of op het gebied van informatie- en telecommunicatietechnologie. Als een van de toonaangevende aanbieders van professionele cleanrooms en aircondtioningsystemen leveren wij u effectieve en energiebesparende oplossingen en begeleiden u met onze kennis van de planning tot aan het omzetten van uw projecten. 

Weiss Pharmatechnik
Weiss Pharmatechnik, een dochteronderneming van Weiss Klimatechnik, is een competente leverancier van geavanceerde cleanroom en containment-oplossingen. Het productprogramma omvat onder andere Barrier-systemen, Laminar-Flow-systemen, veiligheidswerkbanken, isolatoren en sluissystemen. De onderneming is voortgekomen uit Weiss GWE en BDK Luft- und Reinraumtechnik en heeft tientallen jaren ervaring in de cleanroom technologie.